Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk po grecku
Przepis na:
- rybę po grecku
- morszczuka w warzywach
1. Ryby rozmroź, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Dopraw solą, pieprzem, panieruj w jajku i tartej bułce.
2. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron, następnie przestudź.
3. Warzywa oraz cebulę obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Paprykę obierz, usuń nasiona i pokrój.
4. Na patelni rozgrzej tłuszcz i podsmaż cebulę. Następnie dodaj warzywa, paprykę duś do miękkości (pod przykryciem, w razie potrzeby podlać odrobiną wody). Doprawić całość solą, pieprzem, papryką, dodaj przecier i keczup. Pogotuj jeszcze chwilę.
5. Przestudź warzywa, na półmisku ułóż rybę. Na całości
rozłóż warzywa, wstaw do lodówki do przegryzienia składników.