Placuszki surimi Eli

Placuszki surimi Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • paluszki surimi

    200 g
  • ziemniaków(ugotowanych z poprzedniego dnia)

    5 sztuk
  • cebulka dymka ze szczypiorem

    1 peczek
  • natkiapietruszki

    1/2 peczka
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki z poprzedniego dnia zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Paluszki surimi pokroić w kosteczkę.Pokroić natkę i dymkę.Wszystkie składniki włożyć do miski,dodać jajko,mąkę,sól,pieprz i wymieszać.Uformować placuszki(jak mielone),obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron na rumiano.Podawać z surówkami.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

motomaniak

05.10.2011 23:01
ciekawe

jolajka

28.01.2011 10:04
inne wykorzystanie paluszków , trzeba koniecznie spróbować

Sarenka

29.11.2010 17:27
Robilam bardzo podobne kotleciki - sa smaczne!

wedith1

17.08.2010 11:52
Chętnie bym spróbowała:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat