Łosoś dla teściowej

Łosoś dla teściowej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    1 kg
  • cebula biała

    2 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • liście laurowe

    1-2 sztuki
  • ziele angielskie

    kilka ziarem
  • pieprz

    kilka ziaren
  • natka pietruszki

    1 garść
  • żelatyna

    4 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • wino białe wytrawne

    1 litr
  • jaja na twardo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę dokładnie umyć. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody lub wina. Zagotować wino z 1 litrem wody, pokrojoną w krążki cebulą i marchewką, listkami laurowymi, zielem angielskim, pieprzem, kilkoma gałązkami natki pietruszki i solą do smaku. Ostudzić. Do wywaru włożyć rybę (powinna być przykryta płynem), powoli doprowadzić do wrzenia na małym ogniu i gotować przez 10 minut. Ostudzić. Rybę delikatnie wyjąć, usunąć skórę i ości. Wywar ponownie zagotować, przecedzić i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Rybę ułożyć dekoracyjnie w salaterce, posmarować tężejącą galaretą. Przybrać groszkiem i pokrojonymi na plasterki lub ósemki jajkami. Zalać galaretą lub przybrać zastygniętą galaretą pokrojoną w kostkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ankaryba

14.07.2011 20:55
super;)

justyna111

26.09.2010 18:16
fajny przepis

Lidia11

26.09.2010 15:51
intrygująca nazwa :-)

pauluna

25.08.2010 19:57
całkiem całkiem

marzencia2007

24.08.2010 10:07
nie mam tesciowej ale moze kiedys :D

RenataZ-et

05.08.2010 10:39
Nazwa intrygująca.... :P

Monika193

05.08.2010 09:01
ale to przecież dobry przepis i naprawdę dobra potrawa :)

plocia

05.08.2010 09:00
hahaha ciekawe co teściowa na to :D

lucyna15

04.08.2010 22:10
ale dla jakiej tesciowej ;d

iwa643

17.07.2010 13:03
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat