Walentynka

Walentynka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krem do tortow i skladniki potrzebne do jego zrobienia

  • galaretka czerwona

    1 szt.
  • galaretka zielona

    1 szt.
  • Biszkopt

    1 blaszka
  • dekoracja

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ostudzony biszkopt przekrajamy na pol.Zielona galaretke rozpuszczamy w 200ml wody zostawiamy az stezeje,nastepnie kroimy ja w kostke.Czerwone galaretki rozpuszczamy w 200 ml wody i zostawiamy az przestygnie.Mleko skondensowane miksujemy i dodajemy po trochu do niego przestudzona czerwona galaretke dalej miksujac.Odstawiamy na chwile do lodowki,kiedy zacznie tezec dodajemy pokrojona w kostke zielona galaretke i mieszamy.Mase wykladamy na polowe biszkopta i przykrywamy druga,lekko dociskajac,wstawiamy do lodowki na ok pol godz.Przygotowujemy krem wg. przepisu na opakowaniy,smarujemy nim ciasto,wstawiamy do lodowki.Kiedy krem sie schlodzi dekorujemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelinapac

28.12.2011 20:45
super

ZEWA

17.04.2011 10:58
fajna

ZEWA

17.04.2011 10:58
fajna

ewelinapac

04.01.2011 08:28
extra

SmacznaPyza

10.10.2010 14:58
cudna!

misia53

07.10.2010 19:42
A Walentynkę porywam.....

banditka

04.09.2010 07:21
fajny

Sarenka

31.08.2010 23:05
Sliczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat