Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z warzywami i kiełbasą

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone
25-30 dag
kiełbasa cienka
20 dag
ziemniaki
30-40 dag
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
marchewka
1 szt
seler korzeniowy
10 dag
cebula
1 szt
czosnek
1 ząbek
olej
2 łyżki
ocet winny
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
śmietanka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z warzywami i kiełbasą

Buraki obrać, pokroić w kostkę i ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem octu. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w plasterki. W rondelku rozgrzać olej, podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek, marchewkę i seler. Wlać 1.5 l wody, wsypać obrane i pokrojone ziemniaki, dodać liść laurowy, gotować na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec dodać miękkie buraki razem z wywarem i pokrojoną kiełbasę. Gotować jeszcze przez kilka minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z kleksem słodkiej śmietanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.07.2013 07:09
kolorowy i smaczny
olkaaa 02.01.2013 07:53
fajny pomysł
caffee_tea 01.01.2013 23:14
no smaczne
aisoglam 01.01.2013 22:57
Smakowita zupa.
kasiek 01.01.2013 22:36
super barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak