Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto przekładane masą
3 jajka ubić z 3/4 szklanki cukru do tego dadać 1/4 szklanki oleju, 1/4 szklanki przegotowanej wody, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki kakao. Całość wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej margaryna podłużnej formy do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni, ok.25 minut.
Drugi placek:
3 jajka ubić z 3/4 szklanki cukru do tego dadać 1/4 szklanki oleju, 1/4 szklanki przegotowanej wody, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej.Całość wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej margaryna podłużnej formy do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni, ok.25 minut.
Placki pokroić na kawałki grubości ok.2 centymetrów.
Masa:
Budyń przygotować wedle przepisu na opakowaniu. Schłodzić. Margarynę utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu.Gotową masą smarować kawałki ciasta, układać naprzemiennie kolorami ciasta.