Boczek wielkanocny pieczony

Boczek wielkanocny pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    1 kg
  • cebula

    1/2 sztuki
  • masło

    2 łyżki
  • majeranek

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek opłukać, osuszyć, natrzeć solą i oprószyć pieprzem oraz majerankiem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na boczku ułożyć talarki cebuli i wiórki masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni i piec około 90- 100 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

17.09.2012 15:57
Pachnie świętami ...

Wafelek2601

24.04.2012 09:15
często piekę taki boczek, jest pyszny.

Katarzyna/kate1980

16.03.2012 21:33
wspaniały

RenataZ-et

15.10.2011 22:58
pyszności

Iwusia

03.08.2011 23:30
wspaniale wygląda

Karolina69

28.07.2011 09:04
fajne

bercik1

21.05.2011 21:33
Uwielbiam.

szajba2

10.04.2011 19:06
niedługo się przyda

ajres

05.04.2011 09:29
dobry

accee

22.03.2011 21:56
Polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat