Fritanga

Fritanga

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

  • pomidory

  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 kilogram mięsa wieprzowego - najlepiej żeberek - użyliśmy łopatkę wieprzową, 2 szklanki zimnej wody, 2 szklanki posiekanej cebuli, 1 szklanka posiekanej dymki, półtorej szklanki posiekanych pomidorów, 1 łyżeczka posiekanej mięty, pół szklanki posiekanej natki pietruszki, 1 łyżeczka oregano, 4 ząbki rozgniecione ząbki czosnku, półtorej łyżeczki mielonego kuminu, 1 łyżeczka mielonego pieprzu, szczypta pieprzu kajeńskiego, 1 łyżeczka soli, 4 szklanki wody lub bulionu, opcjonalnie 4 jajka.

SPOSÓB WYKONANIA: Pokroić mięso na mniejsze porcje. Zalać zimną wodą i gotować do momentu aż woda wyparuje. Wyjąć mięso. Wymieszać pozostałe składniki za wyjątkiem dymki i jajek. Włożyć do garnka w którym gotowało się mięso. Dodać wodę i mięso. Gotować przez dwie godziny aż potrawa będzie gęsta. Dodać jajka dokładnie wymieszać. Na koniec wmieszać dymkę. Podawać w głębokim talerzu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pioge7

18.05.2011 08:34
pycha

Ewa104

01.01.2011 22:01
rewelacja

aginaa

02.11.2010 09:33
super zdjecie pokazujaca potrawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat