Sposób przygotowania

Jeśli nie macie foremki do czekoladek możecie smarować ciasteczko roztopioną czekoladą.

Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z pozostałymi składnikami i zagnieść ciasto.
Rozwałkować i ciąć na prostokąty.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180' przez 10 minut.

Krem:

Masło zmiksować z cukrem i wiórkami, dodać mleczko i mleko w proszku, miksować do uzyskania gładkiej konsystencji.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, smarować nią połowę wystudzonych ciasteczek lub zrobić tabliczki w foremce.

Drugą połowę ciastek smarować kremem, do kremu przykładać tabliczkę czekoladową lub ciastko. Odłożyć do lodówki na godzinę.

Komentarze

  • 0
    img_20170605_171131
    Opublikowano

    Wiesława1

    Twoje ciasteczka mnie rozbrajają:-))))
  • 0
    10257115_10153256927827125_4985002753991463258_o
    Opublikowano

    Zdzisław

    smaczne ciastka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Piękne te ciasteczka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    piękne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    piękne ciacha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !