Meksykańskie ogórki ze słoika

Meksykańskie ogórki ze słoika

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    4 kg
  • chili

    3 łyżki
  • olej

    1/2 szklanki
  • czosnek

    3 główki
  • sól

  • ocet 10 %

    1,5 szklanki
  • cukier

    1/2 kg
  • gorczyca

    4 łyżki
  • papryka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte ogórki pokroić w plastry. Oprószyć solą i zostawić je na 12 godzin. Po tym czasie zagotować olej i zalać nim ogórki. Dodać zmiażdżony czosnek, chili, paprykę i gorczycę. Ocet zagotować z cukrem, mieszając, póki cukier się nie rozpuści. Gorącą zalewę wlać do ogórków. Odstawić na 12 godzin, następnie przełożyć do słoików.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

25.10.2011 19:52
bardzo fajne

Motorek

10.03.2011 20:12
smaczne

lucyna15

16.07.2010 21:16
oo pychotka !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat