Kokosowo- makowa babka

Kokosowo- makowa babka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl
  • jajka

    8 szt
  • cukier

    1 szkl
  • olej

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mak

    0,5 szkl
  • kokos

    0,5 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić białka na sztywną pianę. Dodać cukier, żółtka i dalej ubijać. Dodać olej, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać. Podzielić ciasto na 2 części. Do jednej dodać mak , a do drugiej wiórki kokosowe. Foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Wlewać na przemian ciasto makowe i kokosowe. Piec 30-40 min w 160 st.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

19.09.2013 09:05
musi wspaniale smakować

Betka

27.03.2013 13:24
mmm super;)

Andysz

20.12.2012 19:45
pyszne;]

IZABELA29

07.12.2012 09:42
pyszna

ben-ka

07.12.2012 09:40
dobre ciasto.

Krystyna32

05.03.2012 08:53
super

smakowita

18.01.2012 20:08
musi być puszysta i lekka

malaczarna23

06.11.2011 09:20
napewno smaczna

mysza666

28.11.2010 13:56
Pewnie wygląda jak zebra, a i też z pewnością smakuje przepysznie:) A takie pytanie...maku nie mielisz?

aginaa

21.11.2010 12:53
musi byc pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat