Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skórka z pomarańczy w cukrze

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 1
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Skórka z pomarańczy w cukrze

Kroki postępowania

1
Pomarańcze dokładnie myjemy, a następnie obieramy skórkę.
Krok 1 - Skórka z pomarańczy w cukrze foto
2
Od skórki dokładnie odcinamy białą część.
Krok 2 - Skórka z pomarańczy w cukrze foto
3
Skórkę kroimy w bardzo drobno kosteczkę.
Krok 3 - Skórka z pomarańczy w cukrze foto
4
Pokrojoną skórkę przekładamy do słoika lub innego naczynia i zasypujemy cukrem (ok 3 łyżeczki). Dokładnie mieszamy. Szczelnie zamykamy i odstawiamy na kilka dni (3 - 4 dni), aż cukier przegryzie się ze skórką. Co jakiś czas mieszamy.
Taką skórkę używam jako dodatek do ciast, ciastek itp.
Smacznego!
Krok 4 - Skórka z pomarańczy w cukrze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 16.12.2013 17:35
ja też wolę taką domową - wiadomo z czego zrobiona
Virgine 2 tygodnie temu
Hmmm... Tak, jeżeli na się pomarańcze z własnego ogródka.
mirosława4 08.08.2013 15:37
super do ciast i deserów
adelajda 09.06.2013 13:19
super jako dodatek do ciasta
Joanna23 04.04.2013 15:51
do sernika idealna
Pietruszka 01.01.2013 11:15
wypróbuje
babi17 22.12.2012 22:10
nigdy nie jadłam takiego deseru jak ten
Klausia 09.12.2012 11:42
Właśnie zbieram skórki, a czy można zrobić z suszej też?
agnieszka214 09.12.2012 09:55
na swięta rewelacja
Renataj 08.12.2012 23:48
Sezon cytrusowy w pełni więc z pewnością wypróbuję - zarówno ze skórką pomarańczową jak i cytrynową.
Patrycja25 08.12.2012 22:13
dobre
Silver Teaspoon 08.12.2012 22:09
uwielbiam taką domową skórkę dodawać do ciast

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak