Filet z mintaja z pomidorami i bazylią

Filet z mintaja z pomidorami i bazylią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z mintaja

    500 g
  • pomidor

    4 szt
  • oliwa z oliwek

    30 ml
  • olej rzepakowy

  • sól

  • pieprze

  • bazylia świeża

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, a następnie kroimy w drobną kostkę. Tak przygotowane pomidory mieszamy z 1/3 oliwy, swieżą bazylią i odstawiamy w chłodne miejsce. Mintaja doprawiamy solą i pieprzem, polewamy lekko olejem i smażymy na rozgrzanej patelni. Danie to świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta40

19.12.2011 08:53
dziękuję

angelika14

18.12.2011 14:20
bardzo smaczne, uwielbiam je aż ślinka cieknie :)

Jolanta40

01.08.2011 11:25
jasiek - nie musi być tylko rzepakowy, czasem używam też oliwy z oliwek, ale ta zmienia smak potrawy i jest dużo droższa. Oleje roślinne są najzdrowsze więc je polecam :)

Koper

01.08.2011 10:37
ryba pomidory i bazylia, pycha

polly66

19.06.2011 10:36
fajnie wygląda i szybko się robi:)

jasiek

11.02.2011 16:14
musi być rzepakowy olej, czy z nim smakuje lepiej?

marcia71

11.02.2011 15:43
dobre też z pomidorami z puszki

Jaheira11

04.02.2011 16:14
Ryby są smaczne i w dodatku fajnie przyrządzone- ładnie wyglądają na talerzu

Anita21

26.09.2010 10:31
zjadłabym taki obiadek

banditka

30.08.2010 22:42
rybki mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat