Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dodatkiem rurek
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywno z cukrem. Do piany dodać żółtka, a nastepnie mąkę z proszkiem, kakao i kawę. Wymieszać, wylać na blaszkę i piec w temp. 160 stopni przez 10 min.
Biszkopt |
|
jaja |
5 szt
|
mąka pszenna |
5 łyżek
|
proszek do pieczenia |
1/2 łyżeczki
|
kakao |
1 łyżka
|
kawa rozpuszczalna |
1 łyżka
|
cukier |
5 łyżek
|
masa |
|
masło |
1 kostka
|
budyń czekoladowy |
3 szt
|
mleko |
1/2 litra
|
cukier |
1 szkl
|
rurki nadziewane |
60 dag
|
galaretka czerwona |
2 szt
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: