Chrupanka Truskawianka

Chrupanka Truskawianka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki kukurydziane

    3 szklanki
  • bita śmietana

    1/2 szklanki
  • sok z cytryny

  • cukier waniliowy

  • cukier

    2 Łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki oczyścić, pokroić na połówki lub ćwiartki, skropić sokiem z cytryny i alkoholem według uznania, posypać cukrem i odstawić na pół godziny. Płatki wymieszać z truskawkami i orzechami, rozłożyć do małych salaterek i schłodzić. Przed podaniem przybrać bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomcio

16.08.2010 20:31
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat