Wieprzowina z gruszką

Wieprzowina z gruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszka

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • pieprz kolorowy

    mielony do smaku
  • orzechy włoskie

    2 łyzki
  • schab

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso lekko rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem. Gruszkę obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki. Każdy plaster mięsa posypać orzechami, ułożyć na nim ćwiartkę gruszki i spiąć wykałaczkami. Obsmażyć ze wszystkich stron na oleju na złoty kolor, podlać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby uzupełniać płyn. Przed podaniem usunać wykałaczki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

29.07.2011 08:38
Podoba mi się, bo lubię łączyć mięso z owocami, ale takiego jeszcze nie robiłam.

Ewa104

19.04.2011 08:17
W ten sposób mięska jeszcze nie robiłam,pomysł mi się podoba.

ewa84

17.04.2011 18:48
fajne

Grażyna13

29.03.2011 19:13
To by mi smakowało !

PaniMISIOWA

19.01.2011 20:11
ciekawe połączenie

kot_pankracy

19.11.2010 11:28
muszę przygotować, bardzo ciekawe połączenie

4muffins

17.11.2010 22:39
jakie fajne polączenie smaków :)

Bartolomeo

07.09.2010 10:49
Na zdjeciu fajnie sie przentuje

ZEWA

09.08.2010 21:32
Smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat