Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada jabłkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada jabłkowa

Ciasto:

Białka oddzielamy od żółtek. Z białek i cukru ubijamy pianę. Gdy piana będzie sztywna, dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec przez ok 15 min.

Masa:

Składniki:

1,5 kg jabłek
2 opakowania cukru waniliowego

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka z małą ilością wody i gotujemy do momentu aż jabłka będą miękkie. Pod koniec dodajemy cukier waniliowy i trochę miksujemy blenderem na jednolitą masę.


Na upieczone ciasto wykładamy przygotowane jabłka i całość zwijamy w rulon. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową i posypujemy kolorową posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 06.02.2013 13:44
lubię z jabłkami
Milena87 06.02.2013 00:22
pyszna rolada:)
maciek7 30.11.2012 18:10
pycha
bietka 30.11.2012 17:45
pychota :)
gosia561 30.11.2012 16:58
fajne nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak