Bałbatucha

Bałbatucha

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    3/4 szklanka
  • mąka

    2 łyżki
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wymieszać zmąką i szczyptą soli na gładką masę, potem dodac mleko i dokładnie wymieszć.Na patelni przygotowac skwarki, moga być ze słoniny, kiełbasy albo boczku, i zalać wcześniej przygotowana masą. Smażyć, mieszając około 5 minut.Podawać z chlebem i cherbatą z cytryną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata17ko

03.10.2010 14:03
ciekawe danie

magical66

26.09.2010 10:58
super przepis

kotlet

25.09.2010 16:07
wzorowe danie

Emilia22

24.09.2010 07:25
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat