Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowe z masą kawową
Kroki postępowania
Jedno ciasto orzechowe smarujemy 1/3 masy.
Ciasto orzechowe: |
|
białko |
8 szt
|
żółtko jajek |
3 szt
|
cukier |
3/4 szkl
|
orzechy włoskie |
20 dag
|
wiórki kokosowe |
10 dag
|
rodzynki |
10 dag
|
mąka pszenna |
2 łyżki
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
MASA KAWOWA; |
|
jajko |
3 szt
|
margaryna |
350 gram
|
cukier |
1 szkl
|
kawa rozpuszczalna |
3 łyżki
|
ponadto : |
|
brzoskwinie w puszce |
1 szt
|
delicje |
300 gram
|
galaretka brzoskwiniowa |
2 szt
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: