Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

maślaki w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 1 kg.
cebula 1 szt.
olej do smażenia
ziele angielskie 3 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
śmietana 2.5 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: maślaki w śmietanie

Grzyby oczyścić,przyciąć "nogi",opłukać.Większe pokroić na pół,małe pozostawić w całości.Wrzucić na wrząca,osoloną wodę.Gotować 10 min.Następnie wyjąć,osączyć na sicie.Cebulę obrać,pokroić w kostkę,poddusić na oleju,dodać ziele , liść i grzyby.Podsmażyć.Dodać smietanę,wymieszać.Przyprawić do smaku.Chwilkę podsmazyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 24.07.2013 14:57
Lubię tak przyrządzone maślaki :)
-Natka- 12.11.2012 10:48
uwielbiam maślaczki w śmietanie i mogłabym jeść je codziennie :)
adelajda 12.11.2012 09:26
najlepsze grzybki !
medi 12.11.2012 09:16
Uwielbiam maślaki i również robię taka wersję:)pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak