ciasto z kremem jogurtowym

ciasto z kremem jogurtowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    10 dag
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mleko

    5 łyżek
  • jogurt

    3,5 szklanki
  • cukier waniliowy

  • kremówka

    1 szklanka
  • żelatyna

  • dżem kwaśny

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z 8 łyżkami cukru. Dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Upiec. Następnie ostudzone przekroić na pół. Pierwszy placek posmarować ½ słoika dżemu. Przygotować masę jogurtową. Żelatynę namoczyć następnie rozpuścić podgrzewając. Jogurt połączyć z cukrem waniliowym i pozostałym cukrem połączyć z przestudzoną żelatyną i dodać ubitą na sztywno kremówkę. Na dżemie rozsmarować ½ masy. I przykryć drugim plackiem. Powtórzyć czynność z dżemem i masą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat