Granita arbuzowa Eli

Granita arbuzowa Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    5 kg
  • cukier-ja nie dodawałam

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Arbuza umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Pokroić arbuza na kawałki,obrać ze skóry i pestek.Pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować w malakserze.Wlać do pojemnika (ja miałam 3 litry) i włożyć do zamrażalki.Co kilka godzin granitę przemieszać widelcem,żeby zrobiły się kryształki.Gotową granitę nałożyć do pucharków i od razu podawać.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sarenka

03.05.2011 09:52
Zatesknilam za arbuzem i czekam na sezon :P

ZEWA

30.03.2011 13:55
ostatnio mąż kupił mi arbuza bo go uwielbiam, ale jak zobaczyłam ile za niego zapłacił to byłam w lekkim szoku. A granity arbuzowej też nie jadłam, wypróbuję jak będzie sezon na arbuza.

matii6

10.12.2010 16:28
jeszcze nie jadłam tak podanego arbuza, może spróbuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat