Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki na lody:
-
arbuz
1 plaster -
pomarańcza
1 sztuka -
miód prawdziwy
2 łyżeczki -
sok z cytryny
4 krople
Przepis i sposób przygotowania Lody arbuzowo-pomarańczowe.
Wykonanie lodów z arbuza:

Z arbuza (wcześniej umytego i osuszonego ) dokładnie usuwamy pestki, następnie kroimy w kostkę. Arbuza nie ważyłam, użyłam taki spory kawałek.


Najlepiej wybrać bardzo dojrzały arbuz. Arbuza nie ważyłam, dałam tak na oko spory kawałek. Z przepisu wyszło mi 6 sztuk lodów, ale to zależy od wielkości pojemniczków. Do blendowania radzę użyć wysokiej miski.![]()
Komentarze (1)