Sałatka z arbuzem, serem feta, oliwkami i marchwią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew sałatkowa

    1 łyża
  • Cebulka złota marynowana Smak

    10 szt
  • ser feta

    100 g
  • kiełki słonecznika

    100 g
  • pestki słonecznika

    100 g
  • mięta posiekana

    1 łyżka
  • arbuz

  • oliwki czarne

    3 szt
  • oliwki zielone

    3 szt
  • Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki włożyć świeże kiełki słonecznika, dodać pokrojonego w kostkę arbuza, fetę, oliwki, złocistą cebulę, marchewkę i zarumienione na patelni pestki dyni. Dodać miętę i polać sosem sałatkowym greckim Prymat przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu. Całość posypać świeżo mielonym pieprzem. Podawać schłodzoną. Idealna do dań z grilla.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat