Gulasz z serc indyczych

Gulasz z serc indyczych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serce indycze

    500 g
  • kapusta młoda

    200 g
  • marchewka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól, pieprz, Przyprawa do zup Kucharek-

    do smaku
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżeczki
  • posiekany koper

    1 łyżka
  • woda

    1 l
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serca umyć i pokroić wzdłuż na cztery części.
Marchew i cebulę obrać, umyć i pokroić: cebulę w piórka a marchew w talarki.
Kapustę pokroić w kostkę.
Na patelnię wlać oliwę, podgrzać i podsmażyć serca, dodać cebulę i marchew i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając.
Podlać wodą, dodać koperek i dusić do miękkości.
Doprawić do smaku.
Zagęścić sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody.
Zagotować.
Podawać z kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

19.05.2012 08:07
mniam

Kekerboom

20.04.2012 15:11
super

madi356

29.03.2011 11:08
pycha

Tika4444

11.03.2011 12:15
super przepis

darus

06.10.2010 13:47
ja też ;-)

misia53

11.08.2010 22:49
Lubię podroby drobiowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat