Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem śliwkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 2 kg
cukier 2 szklanki
sok z cytryny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: dżem śliwkowy

Śliwki opłukać, przebrać i wypestkować. Układać w garnku o grubym dnie, skórkami do dołu. Zasypać cukrem. Smażyć do momentu aż śliwki się rozpadną. Zagotować dwa razy. Gorący dżem nakładać do wyprażonych słoików, dobrze zakręcić i postawić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak