Złote kukurydziańce

Złote kukurydziańce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    1
  • mąka

    3 Łyżki
  • posiekana zielenina

    Garść
  • cukier

    szczypta
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kukurydzę odcedzić z zalewy. Jajka ubić z mąką i tartym serem, wymieszać z kukurydzą i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać tłuszcz, nakładać łyżeczką niewielkie krokieciki i smażyć na złoty kolor. Podawać ciepłe z dodatkiem keczupu i chrupiących bułeczek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomcio

16.08.2010 20:31
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat