Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Deser z budyniu czekoladowego i jogurtu

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń czekoladowy
1 szt.
mleko
2 szkl.
cukier
2 łyż.
jogurt naturalny
300 g
cukier puder
1 łyż.
cukier waniliowy
1 łyżecz.
Sklep Prymat
czekolada starta
30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z budyniu czekoladowego i jogurtu

W połowie szklanki zimnego mleka rozpuszczam proszek budyniowy, resztę mleka wlewam do rondelka, wsypuję cukier i doprowadzam do zagotowania. Do gotującego się mleka wlewam mieszankę budyniową i gotuję na niewielkim ogniu aż do zgęstnienia. Pozostawiam do ostudzenia. Jogurt mieszam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do szklaneczek nakładam ostudzony budyń, na to wykładam jogurt. Dekoruję startą czekoladą i serduszkami z czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak