Zapiekanika z kapusty kiszonej i ryżu

Zapiekanika z kapusty kiszonej i ryżu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    400 g
  • ryż

    2 woreczki
  • ziemniaki

    4
  • cebule

    3
  • papryka czerwona

    1
  • kiełbasa

    300 dag
  • jajka

    3
  • śmietana

    3-4 łyżki
  • ser biały

    20 dag
  • kminek Prymat

  • sól

  • przyprawa do dań Kucharek

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Do przestudzonego dajemy przyprawy, śmietanę i jajka, mieszamy. Ziemniaki obieramy, kroimy w talarki i smażymy na oleju. Cebulę kroimy w krążki i również smażymy. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Kiełbasę również kroimy w kostkę i smażymy. Kapustę wyciskamy z soku i siekamy. Na spodzie naczynia żaroodpornego układamy: warstwa usmażonych ziemniaków, połowa ryżu, część kapusty, połowa papryki, 1/2 cebuli, usmażona kiełbasa, reszta ryżu, kapusta, papryka, cebula.
Przykrywamy to resztą ziemniaków i posypujemy pokrojonym w kostkę serem białym. Przykrywamy i zapiekamy 35 minut w temp 200 st. C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

02.08.2013 16:26
baaardzo ciekawy przepis

emeslive

26.04.2012 19:31
Bardzo smakowite danie, podoba mi się!

Magda60

20.03.2012 21:16
pomyslowe

radosna29

09.03.2012 10:13
fajny przepis jutro zrobie na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat