Ciasto kakaowo-owocowe

Ciasto kakaowo-owocowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6 sztuk
  • cukier

    15 dag
  • mąka krupczatka

    10 dag
  • kakao

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • krem czekoladowo - kakaowy

    1 porcja
  • czerwone porzeczki

    20 dag
  • orzechy włoskie

    10 mielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki obrać, umyć i pozostawić do osuszenia, Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i orzechami (7 dag), i upiec biszkopt. W czasie gdy biszkopt się studzi wykonać krem czekoladowo -kakaowy wg przepisu o tej samej nazwie. Wystudzony biszkopt podzielić na pół, na jedną część rozsmarować połowę kremu, posypać porzeczkami (można je dodatkowo obtoczyć w cukrze), przykryć drugą częścią ciasta i posmarować resztą kremu. wierzch ciasta udekorować porzeczkami obtoczonymi w cukrze i mielonymi orzechami lub czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat