Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki koktajlowe z pastą z kurczaka
2. Lekko po nakłuwaj piersi kurczaka i włóż je do gotującej się wody. Gotuj, aż mięso będzie miękkie.
3. Kiedy piersi już się ugotują, wyjmij je i ostudź. Następnie widelcem porozrywaj na drobne "włókna".
4. Wymieszaj mięso z resztą składników (1 łyżeczką curry w proszku, solą i pieprzem, przyprawą do kurczaka, octem pomidorowym, majonezem, musztardą, sosem chili i kukurydzą). Odłóż na chwilę do lodówki, aby smaki się połączyły.
5. Rozłóż pumpernikiel na talerzu i nałóż odpowiednią ilość pasty z kurczaka. Jeżeli nie masz mini pumpernikla, kup zwykły i wytnij kółka metalowym pierścieniem do wykrawania ciasteczek. Przy jego użyciu możesz dokładnie nałożyć pastę z kurczaka.
6. Przystrój kiełkami i ćwiartkami pomidorków koktajlowych oraz ogórkiem.
Smacznego!