Przepis i sposób przygotowania na: malinowo-kremowy deser
Teraz pora na krem. Śmietankę dobrze chłodzimy i miksujemy na sztywno. Ser mascarpone miksujemy z serkiem homogenizowanym i cukrem. Następnie mieszamy delikatnie ubitą na sztywno śmietankę.
Jedną część ciasta kładziemy na papierze do pieczenia. Wyciśnij sok z cytryn – powinien być klarowny, dlatego przecedź go przez sitko. Następnie wymieszaj go z sokiem z ananasa i za pomocą łyżki nasącz nim delikatnie biszkopt. Wierzch ciasta posmaruj kremem, poukładaj na nim ciasno żółte maliny przykryj je kremem, wyrównaj i połóż na nich drugi placek. Podobnie jak pierwszy, nasącz syropem i posmaruj cienką warstwą kremu. Kładziemy 3 biszkopt, nasączamy smarujemy kremem i układamy ostatnia warstwę. Pozostałym kremem smarujemy boki torcika. Z pozostałych malin wykonaj dekorację. Ciasto schowaj do lodówki na około godzinę!!!!