Domowe lody sorbetowe

Domowe lody sorbetowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    40 dag
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • cukier

    2 łyżki
  • cukier puder

    1 łyżka
  • kefir

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki należy przełożyć do pojemnika, polać sokiem z cytryny i oprószyć cukrem, następnie odstawić na 30- 60 minut. Po tym czasie truskawki zmiksować z kefirem bądź jogurtem naturalnym dodając odrobinę cukru pudru. Przełożyć masę do pojemnika do przechowywania żywności i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny. Następnie przekładać do pucharków i podawać od razu po przełożeniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gibli

01.06.2014 10:31
bardzo fajne)

RenataZ-et

11.10.2013 22:01
niesamowicie smaczne

IKrakowianka

10.09.2013 20:24
wyglądają super

Seba

10.06.2013 09:57
domowe najlepsze

Magdalena/Madija

01.07.2012 09:01
smaczne

malaczarna23

29.04.2012 08:05
wyglądają przepysznie

Wafelek2601

24.04.2012 09:14
pyszne są takie domowe lody

Juleczka20

13.08.2011 08:55
pycha

cukiereczek

13.06.2011 09:57
lody lody dla ochłody super

Koper

07.02.2011 11:22
pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat