Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana kukurydza z pikantnym masełkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kukurydza 2 szt.
natka pietruszki 0,5 szkl.
papryczka chili 1 szt.
masło 2 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana kukurydza z pikantnym masełkiem

W dużym garnku zagotować wodę z odrobiną soli, włożyć oczyszczone z włókien kolby kukurydzy i gotować pod przykryciem ok. 4 – 5 minut. Wyjąć i osączyć.
W malakserze rozdrobnić papryczkę i natkę pietruszki. Dodać masło i sól i utrzeć, aż składniki się połączą.
Podawać na gorącej kukurydzy, albo oddzielnie w miseczce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 18.09.2012 21:32
soczysta jest pyszna...ja tylko sole i smaruje masłem :)
dorota20w 18.09.2012 20:32
pysznie !
Hanna5 18.09.2012 19:49
prezentuje sie smakowicie
anika711 18.09.2012 18:44
a mi kukurydza wychodzi jakaś twarda - może za długo gotuję?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak