Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior gotowany na prze do mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior gotowany na prze do mięsa

Kalafior dokładnie należy umyć. Usuwamy zielone listki, a białą część dzielimy na mniejsze różyczki. Mogą być małe kawałeczki kalafiora jeśli ktoś woli, ja robię nieco większe różyczki. Kalafior osączamy z wody. Doprawiamy pieprzem i odrobiną soli, lepiej później doprawić. Mieszamy i układamy w parowarze. Parujemy około 20 minut. Podajemy jako dodatek do mięsa. Smaczne i zdrowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.02.2014 19:45
To jest zdrowe gotowanie.
EWI 17.09.2012 07:35
super pomysł
artur7 17.09.2012 06:48
luboe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak