Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kapuściana z cieciorką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1/2 szt
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
por 1 szt
korniszony 4 sztuka
papryka czerwona 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat
majonez
cieciorka 1/2 puszki
kukurydza 1 puszka
szczypiorek
chrzan 1 łyżka
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kapuściana z cieciorką

Kapustę białą kroimy bardzo drobno. Pora kroimy drobno ,cebule siekamy . Te warzywa solimy i dusimy ręką żeby zmiękły .Odstawiamy na ok 15 min . Korniszony kroimy w kosteczkę ,paprykę czerwona ścieramy na tarce.Marchewkę obieramy ścieramy na tarce. Kukurydze i cieciorkę odsączamy . Wszystkie składniki mieszamy .Do majonezu dodajemy chrzan ,pieprz,śmietanę mieszamy i dodajemy do sałatki . Sałatkę mieszamy z sosem i posiekanym szczypiorkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 14.09.2012 08:52
Zdrowa i kolorowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak