Maczugi drobiowe ze szpinakiem i pieczarkami

Maczugi drobiowe ze szpinakiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałka z kurczaka

    8 sztuka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1/2 łyżeczka
  • papryka słodka

    1/2 łyżeczka
  • czosnek granulowany

    1/2 łyżeczka
  • oliwa z oliwek

    3 łyżka
  • szpinak mrożony

    100 gram
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula biała

    1/2 sztuka
  • sól

    1/2 łyżeczka
  • gałka muszkatołowa mielona

    1/4 łyżeczka
  • pieprz

    1/4 łyżeczka
  • pieczarki

    100 gram
  • cebula czerwona

    1/2 sztuka
  • sól

    1/4 łyżeczka
  • pieprz

    1 szczypta
  • masło

    1/2 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z pałek z kurczaka usuwamy kości, nacinając ostrym, wąskim nożem miejsce odcięcia od podudzia. Delikatnie ściągamy mięso na dół pomagając sobie nożem. Kość ucinamy przy samej końcówce, zostawiając tylko dolną jej część. Tak sprawione pałki nacieramy marynatą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (lub całą noc). Na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Wrzucamy szpinak, wyciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy przyprawami. Chwilę dusimy do odparowania wody. Na drugiej patelni topimy masło. Na masło wrzucamy pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę i starte na tarce pieczarki. Doprawiamy do smaku i dusimy do odparowania wody. Zamarynowane udka nadziewamy farszami i spinamy wykałaczkami w górnej części. Grillujemy na tackach z każdej strony do miękkości mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (101)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

30.03.2017 20:59
Świetne danie

Edita

23.02.2017 14:41
pyszne jedzenie

cookingangelika

16.02.2017 12:06
świetne polaczenie

marta1371

19.01.2017 23:08
Smaczne danie

kucharz11

25.10.2016 17:39
bardzo apetyczne danie

[email protected]

25.09.2016 22:08
pracochłonne, ale warto

IZABELA29

08.09.2016 20:48
Bardzo dobre

Ada-Gaba

21.07.2016 20:47
pyszne mięsko

AniaHania

02.07.2016 18:21
uwielbiam szpinak i pieczarki więc to cos dla mnie :-)

Agnieszka-87-25

04.12.2015 07:39
pięknie wygladają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat