Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony z indyka z paprykarzem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 sztuki
oliwa 1 łyżka
masło 2 łyżki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
bulion drobiowy 125 ml
sól 1 łyżeczka
pietruszka naciowa 1 pęczek
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
indyk 500 medaliony
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony z indyka z paprykarzem

1. Medaliony przyprawiamy solę i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce na 15 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem i smażymy mięso na średnim ogniu przez 2 minuty z każdej strony. Usmażone medaliony przekładamy na talerz, przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy w ciepłe miejsce.
2. Na patelnię dajemy cebulę pokrojoną w cienkie półplasterki i wędzoną paprykę, zmniejszamy ogień i smażymy przez 5 minut często mieszając. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory i smażymy dalsze 4 minuty. Dolewamy bulion, doprowadzamy do wrzenia i dusimy całość przez 2 minuty. Następnie dodajemy medaliony i posiekaną nać pietruszki. Przykrywamy patelnię i całość dusimy dalsze 3 minuty od czasu do czasu mieszając.
3. Medaliony podajemy z makaronem lub białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.07.2013 13:35
taki obiad to moje smaki
parysek10 11.09.2012 19:53
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak