Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienne medaliony

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt.
mąka kukurydziana 1 szkl.
jaja 2 szt.
pieczarki 20 dag
ananas z puszki 1 puszka
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
ser gouda 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienne medaliony

Filety z kurczaka umyć i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodać jajka, łyżkę kucharka i szklankę mąki kukurydzianej. Wymieszać i formować płaskie, okrągłe medaliony. W garnku zagotować wodę i ugotować medaliony. Ostudzić ugotowane medaliony, umyć, pokroić w cząstki i przesmażyć na oleju. Ananasy z puszki (kawałki lub plastry) osączyć z soku. Na medaliony układać po łyżce pieczarek, posypać serem, ułożyć albo plaster ananasa, albo kilka kawałków i posypać serem.
Wszystkie medaliony ułozyć na blasze i zapiec w piekarniku przez 30min. w temp. 180C.

Podawać z różnymi sosami: czosnkowym, cygańskim, meksykańskim, tatarskim. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka18 10.09.2012 16:36
ciekawe
Zdzisław 10.09.2012 14:21
ciekawie zrobione
Małgorzata106 10.09.2012 14:20
super
Piotr-21 10.09.2012 14:02
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak