Gulasz piwny

Gulasz piwny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    500 g
  • duże cebule

    2 szt
  • słodka papryka Prymat

    1 łyżka
  • kminek

    1 łyżka
  • smalec

    50 g
  • piwo

    1 puszka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • chleb razowy

    1 kromka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w dużą kostkę i opruszamy papryką. Na smalcu rumienimy posiekaną cebulę, a następnie dodajemy mięso. Smażymy ok 10 min. po czym dodajemy kminek i całość zalewamy połową piwa. Dusimy na małym ogniu przez 45 min. Następnie do mięsa dodajemy pokruszony chleb zmieszany z resztą piwa i dusimy dalsze 15 min. Przed podaniem doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

28.10.2011 12:26
pycha

iga2

12.10.2011 21:29
fajny przepis

anoosia

03.09.2011 14:06
super pomysł!!!

magical66

14.06.2011 23:23
spróbuję

Jaheira11

19.05.2011 23:40
taki bym spróbowała

KasiaK90

19.04.2011 08:43
swietny przepis

Juleczka20

21.03.2011 06:45
super

pigila

27.01.2011 09:41
do wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat