Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz piwny

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa
500 g
duże cebule
2 szt
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
kminek
1 łyżka
Sklep Prymat
smalec
50 g
piwo
1 puszka
sól, pieprz
do smaku
chleb razowy
1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz piwny

Mięso kroimy w dużą kostkę i opruszamy papryką. Na smalcu rumienimy posiekaną cebulę, a następnie dodajemy mięso. Smażymy ok 10 min. po czym dodajemy kminek i całość zalewamy połową piwa. Dusimy na małym ogniu przez 45 min. Następnie do mięsa dodajemy pokruszony chleb zmieszany z resztą piwa i dusimy dalsze 15 min. Przed podaniem doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 28.10.2011 12:26
pycha
iga2 12.10.2011 21:29
fajny przepis
anoosia 03.09.2011 14:06
super pomysł!!!
magical66 14.06.2011 23:23
spróbuję
Jaheira11 19.05.2011 23:40
taki bym spróbowała
KasiaK90 19.04.2011 08:43
swietny przepis
Juleczka20 21.03.2011 06:45
super
pigila
pigila 27.01.2011 09:41
do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak