Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z gruszek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 kg
cukier kryształ 1 szkl.
Goździki całe Prymat 5 szt.
woda 2 litr
cytyna 1 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z gruszek

Gruszki myję, obieram i kroję w ćwiartki. Gruszki gotuję w gorącej wodzie z dodatkiem cukru, soku z cytryny do miękkości. Gruszki układam ściśle w litrowych słoikach i zalewam gorącą wodą, następnie pasteryzuję ok.30 min. Idealny kompot na zimę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 27.10.2012 19:22
dobry kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak