Kalafiorowo koperkowy filet

Kalafiorowo koperkowy filet

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • mąka do obtaczania

  • olej do smażenia

  • Ciasto:

  • jajko

    1
  • mleka

    1 łyżka
  • mąki pszennej

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • chili Scoth Bonnet do smaku

  • posiekanego koperku

    2 łyżka
  • kalafior

    3 ugotowany
  • jogurt grecki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kalafiorowo koperkowy filet
Filet z kurczaka umyć i osuszyć. Nożem naciąć w filecie kieszeń. Solą i pieprzem oprószyć filet z zewnątrz i w środku i odłożyć go na 5 do 10 minut. Przygotować ciasto. Do miseczki wybić jajko, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Kalafiorowo koperkowy filet
Po upływie 5 lub 10 minut napełnić filet kalafiorem, obtoczyć go w mące. Następnie zanurzyć w przygotowanym cieście i smażyć w takiej ilości oleju aby filet zanurzony był w nim do połowy.
Krok 3 - Kalafiorowo koperkowy filet
Filet smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ttrytka

02.11.2015 23:33
Smakowicie, tylko jeść

agnieszka214

28.11.2013 15:01
same pysznosci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat