Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Marmolada z jabłek

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka
5 kg
cukier
2 kg
ocet 10 %
3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z jabłek

Jabłka umyć. Pokroić w plastry ,posypać cukrem i zalać octem. Zostawić na 12 h. Smażyć i mieszać, aż będzie gęsta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 04.01.2014 10:28
A po co ten ocet do jabłek??? Marmolada zazwyczaj jest słodkim dodatkiem do pieczywa i ciast, a nie marynatą! Dziwny przepis...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak