Placki ziemniaczane z serem i pieczarkami

Placki ziemniaczane z serem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    pół kg
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • ser żółty

    15 dag
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać uduszone z cebulą pieczarki i starty żółty ser. Rozbić jajko roztrzepać widelcem i również dodać do reszty składników. Wszystko dokładnie wymieszać doprawić pieprzem i solą do smaku. Smażyć na oleju, z dwóch stron na złocisty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat