Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierś z indyka- pieczona

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł
1/2 szt.
marchew
2 szt.
sól i pieprz
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Sklep Prymat
majeranek
Sklep Prymat
curry
odrobina
Sklep Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
1 łyż.
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
kilka kropli
pierś z indyka
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka- pieczona

Pierś dzielimy na mniejsze porcje. Dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem i majerankiem. Posypujemy odrobiną curry i Vegety. Skrapiamy maggi i odstawiamy na godzinę do lodówki. Dno prodiża lub naczynia do pieczenia polewamy odrobiną oleju. Układamy kawałki mięsa i pokrojonej w plasterki marchewki. Pieczemy do momentu gdy mięso będzie przyrumienione, po czym przewracamy je na drugą stronę i robimy to samo. Gdy mięso będzie już prawie gotowe wsypujemy pokrojony brokuł i seler. Całość dusimy do momentu, gdy warzywa będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.12.2010 00:08
Coś dla mięsożernych.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak