Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe babeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna tortowa 1 i 2/3 szklanki
cukier 2/3 szklanki
margaryna 250 gram
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do formy
krem Gellwe 1 opakowanie
barwniki spożywcze
mleko 1 i 1/4 szklanki
posypka kolorowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe babeczki

Kroki postępowania

1
Mąkę pszenną przesiewamy. Na mąkę wsypujemy cukier. Następnie kroimy na plastry margarynę i wbijamy jajko.
Krok 1 - Kolorowe babeczki foto
2
Wszystko wyrabiamy na jednolite ciasto.
Krok 2 - Kolorowe babeczki foto
3
Foremki smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Tak przygotowane foremki obklejamy ciastem.
Krok 3 - Kolorowe babeczki foto
4
Wyłożone ciastem foremki pieczemy w 180 st.C przez 25 minut. Upieczone foremki od razu wyciągamy z foremek i studzimy.
Krok 4 - Kolorowe babeczki foto
5
W tym czasie przygotowujemy krem według wskazań na opakowaniu, czyli 1 i ¼ szklanki zimnego mleka miksujemy z proszkiem z opakowania. Aby uzyskać kolorowy krem, dodajemy barwniki spożywcze. Gotowy krem wykładamy na ostudzone babeczki i obsypujemy kolorową posypką.
Krok 5 - Kolorowe babeczki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 26.10.2012 18:56
palce lizać
Justyna28 30.07.2012 13:57
wyglądają super:)
Justyna28 30.07.2012 13:57
wyglądają super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak