Galaretka jogurtowa

Galaretka jogurtowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka konserwowa

    10 dag
  • papryka konserwowa

    wg uznania
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • ogórek konserwowy

    4 sztuki
  • majonez

    2 łyżki
  • bulion

    1 litr
  • żelatyna

    2 łyzki
  • pieprz

    do smaku
  • pieczarki marynowane

    1/2 słoika
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę, paprykę, pieczarki i ogórki pokroić w drobną kosteczkę,dodać kukurydzę i wszystko wymieszać. Nałożyć do kubków(np. po jogurtach) zapełniając je do połowy. Do chłodnego bulionu dodać majonez i dobrze wymieszać blenderem,doprawić pieprzem. Rozpuścić żelatynę w małej ilości wody i ciepłą połączyć z bulionem, zalać warzywa w kubkach i pozostawić do wystudzenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

14.01.2012 19:59
intrygujące, wypróbuję :)

Ewelina38

30.12.2011 09:27
świetny pomysł

Monika-twin

26.08.2011 14:03
Interesująca koncepcja, ja wpierw myślałam, że to będzie deser :jogurtowy )

wedith1

25.07.2010 20:17
Ciekawy pomysł:D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat