Ziemniaczane podpłomyki

Ziemniaczane podpłomyki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • żółty ser

    100 gramów
  • wędlina wędzona

    100 gramów
  • tymianek

    do smaku
  • masło

    70 gramów
  • mąka

    1 szklanka
  • mleko

    6 łyżek
  • gałka muszkatołowa

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować i zmiażdżyć na pure, ser zetrzeć na tarce, wędlinę pokroić na cienkie paseczki. Z ziemniaków, mąki, mleka i masła wyrobić ciasto, dodać wędlinę, doprawić tymiankiem, gałką, solą i pieprzem. Z ciasta formować cienkie placuszki, każdy posypać odrobiną startego sera i piec w piekarniku na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malina

29.10.2013 09:37
kiedyś takie jadłam

pestka

23.09.2012 11:19
Fajne danie dla mnie na obiadokolację

Małgorzata106

21.08.2011 21:16
super

gosia47-47

08.05.2011 18:26
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat