Malibu - domowy likier kokosowy

Malibu - domowy likier kokosowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wódka

    0,5 litra
  • wiórki kokosowe

    100 gramów
  • mleko skondensowane słodzone

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zalewamy wiórki kokosowe wódką i odstawiamy na dzień lub dwa, po czym odcedzamy, mieszamy z mlekiem skondensowany i zostawiamy na noc w lodówce, aby się przegryzło. Gotowy likier przechowujemy w lodówce. Jest świetny jako polewa do lodów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Norgiusz

28.11.2012 14:11
rewelacja

polly66

09.05.2012 18:44
mmmmmm kocham malibu z sokiem ananasowym, na pewno do ulubionych przepis

marta1371

23.04.2011 21:45
wypróbuję ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat