Rolada z herbatników z kokosem

Rolada z herbatników z kokosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    300 g
  • cukier

    100 g
  • kakao

    2 łyżki
  • masło

    50 g
  • wiórki kokosowe

    100 g
  • mleka

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy 100 ml wody z połową masła i cukru i studzimy do temperatury pokojowej. W czasie gdy się studzi przygotowujemy masę kokosową. Mleko gotujemy z drugą częścią masła i cukru, gdy sie zagotuje dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy. Herbatniki drobno mielimy, ja robię to w rozdrabniaczu. Do wystudzonego płynu dodajemy kakao i rozdrobnione herbatniki i mieszamy do całkowitego połączenia składników. Powstałe ciasto wałkujemy na stolnicy lub na folii aluminiowej, nakładamy masę kokosową i zwijamy w rulon. Owijamy folią i chłodzimy w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ONY_za_kare

29.01.2013 11:45
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat